Reiniging en onderhoud

Algemeen

Goed en regelmatig onderhoud zorgen voor een blijvend mooie, hoogwaardige en veilige Pu Gietvloer. De kleur en het design, maar ook de belasting van de vloer, zijn van invloed op de hoeveelheid schoonmaak en onderhoud. Doordat de vloeren niet poreus zijn, laten ze geen vocht door en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

Preventieve maatregelen

Matten

Om krassen te voorkomen is het verstandig om bij de deur een schoon of droogloopmat neer te leggen. Zo voorkomt u dat er zand of steengruis mee naar binnen wordt gelopen.

Meubelbeschermers

U doet er goed aan ervoor te zorgen dat uw meubels geen krassen maken op de vloer. Verder dienen bureaustoelen voorzien te zijn van speciale zachte wielen voor harde vloerbedekking.

Geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen

Let er verder op dat er geen natte spullen en vochthoudende voorwerpen zoals hout, rubber, potten en leer op de vloer worden geplaatst, dit kan vlekken veroorzaken.

Weekmaakvrij vloerkleed

Met een mooi vloerkleed krijgt uw vertrek net iets extra's en krijgen eventuele krassen geen kans. Let er echter wel op dat de onderkant van uw kleed weekmakervrij dient te zijn, dit geldt uiteraard ook voor de eventuele antislip-mat.

Wekelijks

Stofwissen/zuigen verwijdert niet al het vuil. Minimaal een keer in de week, na het stofzuigen, is het vochtig reinigen noodzakelijk. Gebruik geen schuurmiddelen, want die veroorzaken krassen en door chloorhoudende middelen kunnen er vlekken op de gietvloer ontstaan. Ook zeep en polymeer houdende zijn niet geschikt aangezien ze een filmlaagje achterlaten, waardoor het schoonmaken op den duur bemoeilijkt wordt. Reinig uw vloer dus regelmatig op de voorgeschreven manier en gebruik reinigingsproducten die geschikt zijn voor uw vloer.